Frangipannetaart

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 8 personen:

  • 200 gr. bladerdeeg
  • 100 gr. boter
  • 200 gr. suiker
  • 2 eieren
  • 100 gr. gemalen amandelmeel
  • 5 druppels amandelessence
  • 140 gr. zelfrijzende bloem
  • 2 lepels abrikozenconfituur
  • 1 kop bloemsuiker
  • Water (max. 3 lepels)
  • Optioneel 1 koffielepel citroensap

Bereidingswijze

  1. Bladerdeeg uitrollen en in een beboterde taartvorm brengen.
  2. Het deeg inprikken met een vork, bestrijk de deegbodem met abrikozenconfituur (dun laagje)
  3. Boter romig roeren en de suiker toevoegen, de eieren eronder mengen
  4. Amandelmeel, essence en bloem onder massa roeren
  5. Besmeer de randen bladerdeeg met losgeklopt ei en breng het frangipannedeeg op de taartbodem.
  6. Bak de taart 45 min. op 200°C, de taart ontvormen en bestrijken met abrikozenconfituur.
  7. Glazuur bereiden door bloemsuiker met citroensap en water te vermengen.
  8. Na afkoelen de taart een glazuurlaagje geven.