Varkenshaasje met pruimen

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 varkenshaasje (+/- 600 gr)
  • 4 dunne sneetjes gerookt spek
  • 10 gedroogde pruimen
  • 1/2 dl rode porto
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel marjolein
  • Peper & zout

Bereidingswijze

Vooraf:

  1. Snij het varkenshaasje in de lengte open maar snij niet volledig door.
  2. Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek.
  3. Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes Spek. Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.
  4. Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de marinade van porto.
  5. Laat minstens 2u marineren en draai geregeld om.

Op het moment zelf:

  1. Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje krijgt.
  2. Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Werkt u met een gesloten barbecue, dan is de baktijd iets korter.