Speculoostaart

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 240gr speculooskoeken
  • 80gr gesmolten boter
  • 250gr mascarpone
  • 1 pot speculoospasta
  • 40gr bloemsuiker
  • 230gr room

Bereidingswijze

Voor de taart:

  1. De speculoos mixen in blender, de gemolten boter erbij doen en goed mengen maar hou 2 soeplepels overhouden voor de afwerking
  2. Neem een springvorm van 20 cm doorsnee en leg langs onder in de vorm boterpapier. Zorg dat het boterpapier mooi vlak licht.
  3. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan.
  4. Laat 1uur opstijven in de koelkast.

Voor de vulling:

  1. Doe 250 gr.speculoospasta, de mascarpone en de bloemsuiker in één kom en meng goed door elkaar.
  2. Klop de slagroom stijf en doe het bij het mengsel waarna we goed mengen.
  3. Doe het mengsel in de springvorm en laat het één nacht rusten in de koelkast

Voor de afwerking:

  1. Smelt de rest van de speculoospasta in een pannetje en giet het voorzichtig over de vulling waarna we het terug laten opstijven.
  2. Maak voorzichtig de randen van de springvorm los met een mes en doe hem daarna open.
  3. De randen van de taart bestrooien met het achter gehouden mengsel.