Aardbeienbavarois Taart

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • Koekjesbodem
    • 35 petit beurre koekjes (mogen ook wat speculooskoekjes tussen zitten)
    • 160 gram boter
    • 100 gram suiker
    • 4 eierdooiers
  • Bavarois
    • 500 gram platte kaas
    • 250 gram bloemsuiker
    • 10 blaadjes gelatine
    • 500 gram aardbeien
    • 4 dl room
    • 4 soeplepels fijne kristalsuiker
    • 1 pakje vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven voor op 180°C en smelt de boter
  2. Doe suiker bij boter en roer goed om
  3. Doe 4 eierdooiers erbij en roer goed om
  4. Plet de koekjes (niet helemaal fijn maar toch stukjes van minder dan 1 cm)
  5. Voeg koekjeskruimel toe aan mengsel
  6. Doe bakpapier in taartvorm en stort het mengsel erin – je moet het met een vork openstrijken en goed aandrukken overal – zorg dat het overal even dik is
  7. Bak 15 min in de oven en laat afkoelen
  8. Meng de platte kaas & bloemsuiker mengen
  9. Gelatine 5 minuten in koud water weken
  10. Aardbeien mixen en lichtjes opwarmen met uitgeduwde gelatineblaadjes totdat gelatine is opgelost
  11. Room opkloppen met kristalsuiker en vanillesuiker
  12. Platte kaasmengsel en aardbeien mengen, als laatste opgeklopte room door mengen
  13. Stort mengsel op koekjesbodem in bakvorm en laat opstijven in de frigo

Labels:

Categorieën:

Bijgewerkt: