Ovenschotel van steenbolk en prei

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 600g steenbolkfilet in plakjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 150g gemalen kaas
  • 4 preiwitten
  • peper & zout
  • 2 à 3 uien
  • 250ml room
  • 4 tomaten
  • olijfolie
  • boter

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C & vet een ovenschaal in
  2. Spoel de prei, snij hem in ringen, leg ze in de ovenschaal & schik er de vis bovenop
  3. Kruid met peper en zout
  4. 3 Pel de uien, snij ze in ringen & fruit ze goudgeel in boter
  5. Strooi er het kerriepoeder bij en bak even mee
  6. Roer er de room door, laat even inkoken & verdeel de saus over de vis en bestrooi met kaas
  7. Spoel & droog de tomaten waarna je er het kroontje uitsnijd
  8. Snipper de knoflook en meng hem met de tomaten, kruid met peper en zout
  9. Leg ze in een ovenschotel en sprenkel er royaal olijfolie over
  10. Zet ze, samen met de visschotel, 35 minuten in de oven