Vitello Chimay

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • varkenshaasjes-gandaham of bacon
  • 150gr gerookt en gebakken spek
  • 2 lep fijngehakte peterselie
  • 150 gr blokjes jonge kaas
  • rucolasla (één bakje)
  • pepper & zout
  • nootmuskaat
  • aardappelen
  • chimaykaas
  • boter
  • melk
  • ei

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. kook de aardappelen en stamp fijn
  2. Meng met melk/klontje boter/ei en breng op smaak met pepper, zout & nootmuskaat
  3. Meng blokjes kaas, gebakken spek en peterselie door de puree
  4. Bak het vlees mooi bruin (juist aanbakken) en kruid met pepper & zout
  5. Snij het vlees in en beleg met een snede ham, chimaykaas & rucola (cfr orloffgebraad)

A la minute

  1. gedurende 12 tal minuten garen met het bakvet in voorverwarmde oven van 180°c
  2. Puree presenteren in een ring & daarin het vlees schikken
  3. Bord afwerken met een straaltje olijfolie en straaltje balsamicoazijn.
  4. De jus deglaceren met 1 ½ dl bruine fond, 2 dl room samen aan de kook brengen
  5. Op smaak brengen met pepper & zout en wat aalbessenconfituur toevoegen