Perziktaartjes

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • Bladerdeeg 40 op 40 cm
  • 1 blik perziken op siroop
  • Abrikozenconfituur
  • 8 boudoirkoekjes
  • Bloemsuiker
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. De oven voor verwarmen op 180°C
  2. Laat de perziken uitlekken en spaar wat siroop
  3. Leg bakpapier op de bakplaat
  4. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke stukken
  5. Leg 2 boudoirkoeken naast elkaar leggen op ieder stuk in de midden
  6. Smeer de boudoirkoeken in met de siroop met een kwast
  7. Strijk een laagje abrikozenconfituur
  8. Leg de perziken in schijfjes op de boudoirkoeken
  9. Maak de zijkanten van het bladerdeeg nat en dan kanten naar onder plooien zoals een pakje
  10. Smeer de bladerdeeg met losgeklopt ei in
  11. Bakken op 180°C 25 min
  12. Na bakken nog wat in smeren met wat licht opgewarmde confituur
  13. Voor het opdienen wat bloemsuiker op de randen.