Parelcouscous met mozzarella en watermeloen
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- Komkommer 1
- Pitarme watermeloen 0.5
- Granaatappelpitten 4 el
- Basilicum van 1 plantje
- Platte peterselie van 1 plantje
- Sjalot 1
- Buffelmozzarella 2 bollen
- Parelcouscous 200 g
- Pijnboompitten 75 g
- Extra vierge olijfolie 4 el
- Appelazijn 4 el
- Groentebouillon 1 blokje
- Zwarte peper
- Zout
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous gaar in 1 L water samen met het bouillonblokje. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
- Snipper intussen het basilicum, de peterselie en de sjalot fijn. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij de komkommer in halvemaantjes.
- Snij het vruchtvlees van de meloen in hapklare driehoekjes. Laat de buffelmozzarella uitlekken.
- Doe de parelcouscous in een slakom en voeg de komkommer, de kruiden, de sjalot, de granaatappelpitjes, de watermeloen en de pijnboompitten toe. Breng op smaak met 3/4 van de olijfolie en de appelazijn. Kruid met peper en zout.
- Trek de mozzarella in stukken en verdeel over de salade. Besprenkel met de rest van de olijfolie en kruid met zwarte peper.