Pannacotta van erwten met krokante ham

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 10 glaasjes:

  • 2 sneetjes Ganda ham
  • 200gr erwten (diepvries)
  • 1 lente uitje
  • Basilicumplantje
  • 2 dl room (30 %)
  • 1 gelatineblaadjes
  • ½ blokje kippenbouillon
  • Peper 1 zout

Bereidingswijze

  1. Week het gelatineblaadje in koud water.
  2. Breng de room samen met het bouillonblokje aan de kook.
  3. Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min koken.
  4. Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en mix tot een gladde massa.
  5. Kruid het geheel met met peper & zout en verdeel over de glaasjes.
  6. Laat het opstijven.
  7. Bak de sneetjes Ganda ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier (ofwel enkele sneetjes tussen 2 vellen keukenpapier leggen)
  8. Laat de ham drogen in de microgolf op 900 watt voor 1,5 min.
  9. Verdeel voor het opdienen het fijn gesneden lenteuitje & stukjes ganda ham over de verschillende glaasjes en werk af met een blaadje basilicum.

Labels:

Categorieën:

Bijgewerkt: