Oosterse scampi’s met paksoi

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 rode ui
  • 2 paksoi (is volledig bruikbaar)
  • Look (2 teentjes of meer volgens smaak)
  • 7 à 8 scampis per persoon (volgens grootte)
  • Koffielepel thaise curry pasta
  • 350 ml room
  • 3 tomaten (mogen rijp zijn)
  • Chilivlokken (indien geliefd, maakt het pittig)

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en look in kleine stukjes en bak die in olijfolie, voeg de in stukjes gesneden tomaten toe en laat zacht worden, kruidt met pez.
  2. Snij de paksoi in stukken en bak die ook in olijfolie op hoog vuur, mag nog krokant zijn, kruidt met pez.
  3. Hou dit apart en bak de scampi’s op een hoog vuur voor krokant korstje, kruidt met pez.
  4. Voeg alle groenten en de room bij de scampi’s en laat nog efkes om de room in te dikken (kort).
  5. Voeg eventueel chilivlokken bij net voor je pan van het vuur neemt en dien op met rijst of brood.