Oosterse scampi’s met paksoi
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1 rode ui
- 2 paksoi (is volledig bruikbaar)
- Look (2 teentjes of meer volgens smaak)
- 7 à 8 scampis per persoon (volgens grootte)
- Koffielepel thaise curry pasta
- 350 ml room
- 3 tomaten (mogen rijp zijn)
- Chilivlokken (indien geliefd, maakt het pittig)
Bereidingswijze
- Snij de ui en look in kleine stukjes en bak die in olijfolie, voeg de in stukjes gesneden tomaten toe en laat zacht worden, kruidt met pez.
- Snij de paksoi in stukken en bak die ook in olijfolie op hoog vuur, mag nog krokant zijn, kruidt met pez.
- Hou dit apart en bak de scampi’s op een hoog vuur voor krokant korstje, kruidt met pez.
- Voeg alle groenten en de room bij de scampi’s en laat nog efkes om de room in te dikken (kort).
- Voeg eventueel chilivlokken bij net voor je pan van het vuur neemt en dien op met rijst of brood.