Paëlla

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 200 gr paellarijst of risottorijst (type Arborio)
  • Handvol gehakte peterselie of lavas
  • 125 ml Sherry of droge witte wijn
  • 2 middelgrote rijpe tomaten
  • 350 ml kippenbouillon
  • 1 groot blad laurier
  • 400 gr inktvisringen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el paellakruiden
  • 4 kippenboutjes
  • 8 tal scampi’s
  • 1 tl saffraan
  • 2 el komijn
  • 1 grote ui
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Snij de ui en knoflook fijn, de tomaten in blokjes.
  2. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of een paellapan
  3. Voeg de ui, knoflook en boutjes toe. Laat 5 minuten roerbakken
  4. Voeg vervolgens de paellakruiden, de komijn, het paprikapoeder, laurierblad en de tomatenblokjes toe & laat sudderen tot de aroma’s vrijkomen
  5. Voeg de rijst toe en wentel onder de kruiden en blus met de sherry
  6. Voeg bouillon, saffraan en enkele takjes bladpeterselie toe
  7. Voeg de inktvisringen en scampis in de bouillon en laat op een zacht vuurtje 20 tot 25 minuten sudderen tot de rijst alle vocht heeft geabsorbeerd en acht is
  8. Roer af en toe om en voeg eventueel nog wat bouillon toe als de rijst nog niet gaar is
  9. Breng op smaak met versgemalen peper en zout
  10. Serveer met partjes citroen en gehakte peterselie