Kriekentaart

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor personen:

  • 1 pakje uitgerolde bladerdeed
  • 1 bokaal ontpitte noorderkrieken
  • 2,5 dl room
  • 125 gr suiker
  • 3 klontjes suiker
  • 50 gr vanillebloem
  • 3 eieren

Bereidingswijze

  1. Bekleed de taartvorm van 30 cm doorsnee met het bladerdeeg.
  2. Verdeel er de uitgelekte krieken over. Sap bewaren!
  3. Breng de room, de suiker, de eieren en 25 gr vanillebloem in een maatbeker en mix tot een mooi homogeen mengsel. Giet dit over de krieken.
  4. Schuif in de voorverwarmde oven van 200°C en laat gedurende 35 min. bakken. Ontvorm en laat afkoelen.
  5. Kook 3/4 e van het sap van de krieken samen met 3 klontjes suiker. Opbinden met 25 gr vanillebloem. Giet dit sausje over de taart en laat afkoelen.