Kriekentaart
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor
- 1 pakje uitgerolde bladerdeed
- 1 bokaal ontpitte noorderkrieken
- 2,5 dl room
- 125 gr suiker
- 3 klontjes suiker
- 50 gr vanillebloem
- 3 eieren
Bereidingswijze
- Bekleed de taartvorm van 30 cm doorsnee met het bladerdeeg.
- Verdeel er de uitgelekte krieken over. Sap bewaren!
- Breng de room, de suiker, de eieren en 25 gr vanillebloem in een maatbeker en mix tot een mooi homogeen mengsel. Giet dit over de krieken.
- Schuif in de voorverwarmde oven van 200°C en laat gedurende 35 min. bakken. Ontvorm en laat afkoelen.
- Kook 3/4 e van het sap van de krieken samen met 3 klontjes suiker. Opbinden met 25 gr vanillebloem. Giet dit sausje over de taart en laat afkoelen.