Kip in jagersaus

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kip in stukken gesneden
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 glazen rode wijn
  • 250 gr champignons
  • 200 gr spekblokjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 liter water
  • Peper en zout
  • 30 gr boter
  • 1 dl cognac
  • (Peterselie)

Bereidingswijze

  1. Neem een brede pot en smelt daarin de boter tot ze schuimt
  2. Gebruik niet te veel boter, want het vel van de kip geeft ook vet af
  3. Kruid de stukken kip met peper & zout en braad ze 4 à 5 minuten bruin aan beide kanten. Zo krijg je mooi bruin ‘aanbaksel’ dat later zal zorgen voor de lekkere smaak en mooie kleur van de saus.
  4. Voeg de gesneden ui toe, samen met de gesneden champignons en de spekblokjes
  5. Bestrooi het geheel met de bloem zodat de mengeling van bloem en vet er straks voor zorgt dat er een een mooie binding is
  6. Blus met de rode wijn
  7. Voeg de cognac, het water en het kippenbouillonblokje toe en doe er de tomatenpuree bij
  8. Laat het geheel opkoken en dan gedurende 45 minuten tot 1 uur pruttelen zonder deksel. Met een deksel zou de damp in de kookpot blijven en krijg je moeilijk een gebonden saus.
  9. Bestrooi eventueel met gehakte peterselie en serveer