Irish coffee parfait

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor personen:

  • 2dl melk
  • 50gr. gemalen koffie
  • 8 eieren
  • 400gr. suiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 1/2 à 1dl whisky
  • 1l slagroom

Bereidingswijze

  1. Breng de melk met de koffie aan de kook.
  2. Laat het mengsel ongeveer15 min. trekken op een laag vuur.
  3. Giet de melk door een zeef en houdt warm
  4. Week de gelatineblaadjes en breng ze in de warme koffie/melk.
  5. Splits intussen de eieren: klop de dooiers met de 100 gr. suiker au bain-marie tot het mengsel dik is
  6. Giet al kloppend de warme koffiemelk erbij.
  7. Laat afkoelen.Klop het eiwit stijf met 100 gr.suiker
  8. Klop de slagroom wolkig met de rest van de suiker.
  9. Spatel nu de slagroom eronder en daarna het eiwitschuim.
  10. Roer als laatst de whisky eronder.
  11. Schep de massa in 2 cakevormige plastiekpotten.
  12. Laat opstijven in de diepvries.
  13. Ontvorm en snij in schijven.