Hazenrugfilet met trio van groentenpuree

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 4 sneetjes gerookte ham
  • 2 brickdeegvellen
  • 4 hazenrugfilets
  • 2 eetlp walnootpitten
  • 200 gr erwten
  • 1 eetlp mosterd
  • 2 pastinaken
  • 3 dl wildfond (bokaal)
  • ½ plantje bieslook
  • 3 eetlp olijfolie
  • 4 middelgrote aardappelen
  • nootmuskaat
  • 2 zoete aardappelen
  • peper en zout
  • instantsausbinder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlp boter
  • 1 ui

Bereidingswijze

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C
  2. Snipper het bieslook, de ui en de knoflookteentjes fijn
  3. Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken
  4. Hak de walnootpitten fijn
  5. Vouw de sneetjes ham in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat
  6. Bak 20 min krokant in de voorverwarmde oven
  7. Snij intussen 16 cirkels (ongeveer diameter 5cm) uit het brickdeeg
  8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 5 min mee in de hete oven
  9. Veeg de aardappelen goed schoon en snij ze in de lengte in 4

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen 20 min in licht gezouten water. Giet af en doe in een ovenschaal
  2. Meng er de olijfolie, bieslook, peper en zout onder
  3. Zet 10 min in de oven op 180°C.
  4. Kook intussen de pastinaken 20 min in licht gezouten water
  5. Giet af, pureer en roer er de walnootpitten onder
  6. Kruid met nootmuskaat, peper en zout
  7. Kook de zoete aardappelen en het knoflook 15 min i lichtgezouten water
  8. Giet af, pureer en kruid met peper en zout & hou het warm
  9. Smelt de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets aan alle kanten goudbruin
  10. Zet het vuur lager en laat nog 10 min verder garen
  11. Kruid opnieuw met peper en zout
  12. Breng intussen 1 dl wildfond aan de kook, samen met de ui en de diepgevroren erwten
  13. Laat 5 min koken en mix daarna tot een gladde puree en kruid met peper en zout
  14. Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 2 dl wildfond en schraap de braadresten los
  15. Roer er de mosterd onder en kruid metpeper en zout
  16. Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder

Afwerking

  1. Maak op elk bord een torentje met de 3 soorten groetenpuree, afwisselend met het brickdeeg en de ham