Hapje van foie gras met peperkoek en chutney van witloof

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 1 peperkoek met fruit (400 gr)
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 bosje bieslook
  • 50 ml witte wijn
  • 200 gr foie gras
  • beetje bakboter
  • 1 stronk witlof
  • peper & zout
  • 50 ml azijn

Bereidingswijze

  1. Snijd 10 dunne plakjes van de peperkoek
  2. Leg op een rooster en laat 30 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 80°C
  3. Snijd het witlof en 8 stengels bieslook fijn en stoof het in een beetje boter
  4. Blus met azijn en witte wijn. Voeg de suiker toe en laat 15 minuten inkoken
  5. Breng op smaak met peper en zout. Nu heb je de witloofchutney.
  6. Bestrijk een sneetje peperkoek met foie gras, sluit met een ander sneetje peperkoek
  7. Herhaal dit nog 2 maal. Je eindigt met een sneetje peperkoek en hebt 3 laagjes foie gras. Bestrijk ook de langste zijde met foie gras.
  8. Snijd nog wat bieslook fijn en druk de besmeerde zijde in de bieslooksnippers
  9. Snijd het torentje diagonaal in twee. Doe een beetje witloofchutney op het torentje en leg ook een stengeltje bieslook erop.