Feestelijk aperitiefhapje

1 minuut lezen

De feestdagen komen er aan, tijd voor feestelijke hapjes!

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 150 gr. gepelde rivierkeeeftjes
  • 3 fijne gesneden plakjes gedroogde hesp
  • 2 stronken witloof
  • 1 avocado
  • 1/2 limoen
  • 2 takjes verse dille
  • 1/2 dl room (min 30% vet)
  • 1,5 gelatineblaadjes
  • 1dl visbouillon (1.5 blokje opgelost in 1dl heet water)
  • peper en zout

Voorbereiding

Voor dit gerecht is er een kleine voorbereiding nodig die 10 min duurt:

  1. Laat de gelantineblaadjes weken in koud water.knijp uit.
  2. Klop de room lichtjes op.
  3. Snipper de takjes dille fijn.
  4. Breng de visbouillon aan de kook en laat er de gelatineblaadjes in oplossen en laat afkoelen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 180 °C
  2. Doe het rivierkreeftenvlees in een hoge maatbeker samen met de visbouillon en de opgeklopte room.
  3. Mix fijn met een staafmixer.schep in een spuitzak en laat minstens 45 min.opstijven in de koelkast.
  4. Leg ondertussen de ham op de bakplaat met bakpapier eronder en bak 10 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  5. Laat afkoelen om daarna in stukjes te breken.
  6. Pers de halve limoen.
  7. Snij de avocado in blokjes en besprenkel met het limoensap.kruid met peper en zout.
  8. Haal 8 blaadjes witloof van de stronk en hou opzij voor de afwerking.
  9. Haal de harde kern van het witloof eruit,en snipper fijn.Besprenkel met de rest van het limoensap.
  10. Meng de blokjes avocado voorzichtig onder het fijngesneden witloof, verdeel u over de glaasjes.
  11. Spuit er de rivierkreeftenmousse erop steek een blaadje witloof erin met een stukje gedroogde ham, en werk af met dille.