Bulgur-spinaziesalade met geitenkaas (Vegetarisch)

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :

  • 2 eetl appelazijn (of sherryazijn)
  • 100 g geitenkaas (bv Damse Mokke)
  • 1 gegrilde paprika (bokaal)
  • 2 eetl pompoenpitten
  • 3 eetl walnotenolie
  • 200g babyspinazie
  • 2 eetl olijfolie
  • 200 g bulgur
  • 1 avocado
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Spoel de gegrilde paprika onder koud water en laat uitlekken. Dep droog en snij in gelijke blokjes.
  2. Snij de geitenkaas in blokjes.
  3. Kook de bulgur gaar in licht gezouten water (kooktijd, zie verpakking), giet af en laat afkoelen
  4. Snij ondertussen het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes.
  5. Meng de olijfolie met de walnotenolie en de appel- of sherryazijn en kruid met peper en zout.
  6. Meng de babyspinazie, de blokjes avocado en gegrilde paprika en de pompoenpitten onder de bulgur.
  7. Roer er de vinaigrette onder en bestrooi met de blokje gietenkaas.