Rode bietjes op de wijze van Lena

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 2-tal rode bietjes
  • 1 grote ui of enkele sjalotten
  • 2 appels

Bereidingswijze

  1. Wring het loof (groen) af, niet afsnijden, en met schil in water laten koken tot ze gaar zijn
  2. Terwijl de bietjes opstaan:
    • Enkele sjalotjes of ui fijn snijden
    • Vinaigrette maken: olie, azijn, mosterd mengen.
    • Enkele appels fijn snijden.
  3. Als de bietjes gaar zijn, dan pellen en in blokjes snijden,de vinaigrette toevoegen, alsook de uitjes en de appelstukjes.
    • De bietjes moeten nog lauw zijn als je mengt zodat ze de smaak volledig kunnen absorberen.
  4. Voeg alles samen in pot, afdekken en laten trekken.

Je kan dit gerust enkele dagen in de frigo bewaren.