Aspergen op vlaamse wijze

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 24 witte -asperges
  • 4 eieren
  • 1 scheutje azijn
  • 160 g boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Schil de asperges van kop naar voet en breek het harde uiteinde af op 2 cm
  2. Kook de asperges mooi krokant in 6 minuten en laat ze uitlekken op een propere keukenhanddoek
  3. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard in gezouten water met een scheutje azijn
  4. Spoel af onder koud water, pel de eieren en plet ze met behulp van een vork fijn
  5. Smelt de boter en schep er het vetgedeelte af zonder het melkgedeelte
  6. Doe de geklaarde boter, geplette eieren, nootmuskaat en gehakte peterselie in een kommetje en houd even warm op een klein vuurtje
  7. Kruid bij met peper van de molen en zout
  8. Leg de asperges op een groot, warm bord en lepel de saus over de uiteinden van de asperges