Alcoholvrij - Apero met gember

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 deel citroensap (vers geperst)
  • 1 deel suikerwater met verse gember
  • 2 delen roze pompelmoessap (vers geperst)
  • Geut spuitwater
  • Partje pompelmoes
  • Dikke rietjes
  • Crushed ice

Bereidingswijze

  • Dag voorbereiding
    1. Breng 1l water, 1 kg suiker en een geschilde en in kleine stukjes gesneden gemberwortel aan de kook
    2. Laat het goed koken
    3. Laat het volledig afkoelen
  • Dag zelf
    1. Zeef het suikerwater om de gemberstukjes eruit te krijgen
    2. Meng de apero in de juiste verhouding
    3. Breng crushed ice in mooie cocktailglazen, goed halfvol
    4. Giet er de alcoholvrije apero over en giet er een geutje spuitwater bij
    5. Versier de rand van het glas met een partje pompelmoes
    6. Dien op met een rietje in het glas
  • Nota
    • De rest van het gembersuikerwater vries je in ter bewaring