Fish Cakes

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 450 g stevige witte vis (bv. kabeljauw)
  • Handvol verse peterselie
  • Zeste van 1/2 citroen
  • 85 g paneermeel
  • 350 g aardappelen
  • Peper & zout
  • 50 g bloem
  • Olijfolie
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water
  2. Doe de gekookte aardappelen samen met de vis in de keukenmachine en maal tot een grove massa (of prak alles met een vork)
  3. Hak de peterselie fijn
  4. Voeg de peterselie toet en kruid met peper en zout
  5. Meng alles en maak er ronde viskoekjes van
  6. Wentel elk viskoekje door de bloem en vervolgens door het ei
  7. Haal de koekjes daarna door het paneermeel
  8. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de viskoekjes krokant
  9. Serveer de viskoekjes met een frisse salade en huisgemaakte tartaarsaus