Biscuittaart

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 3 afgestreken soeplepels instant chocoladepoeder
  • Springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede
  • 60 gr fondantchocolade
  • klontje boter van ongeveer 30 gr
  • 70 gr fondantchocolade
  • 150 gr biscuitbloem
  • 50 gr poedersuiker
  • 10 ml water
  • 30 gr boter
  • 3 eieren
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. De biscuitbloem met de eieren, het water en de instant chocoladepoeder samen kloppen tot een luchtig beslag.
  2. Het beslag in de beboterde springvorm doen en in een voorverwarmde oven van 170° bakken. Plaats onderaan in de oven een vuurvast kommetje met warm water. (voor voldoende vochtigheid in de oven)
  3. Bakken op 170° voor 30 à 35 minuten.
  4. Uit de vorm halen en laten afkoelen.
  5. Om de vulling te maken smelten we de chocolade au bain-marie en voegen het klontje boter toe.
  6. Klop het eiwit stijf en spatel onder het mengsel.
  7. Snij het gebak overlangs door en besmeer met de vulling.
  8. Om de vulling te maken smelten we de chocolade au bain-marie en voegen het klontje boter toe.
  9. Al roerend de poedersuiker ondermengen en onmiddellijk over het gebak smeren.